Elkészítés: A savanyított káposztafejről lefejtjük a leveleket, a vastagabb, keményebb erezetet kivágjuk. Ahhoz, hogy mini töltött káposztákat készítsünk, a legnagyobb leveleket 4 részre, aztán a kisebbeket 3 vagy 2 részre vágjuk.
A húst ledaráljuk, összekeverjük a rizzsel és a fűszerekkel, majd betöltjük a káposztalevelekbe (minél kisebb töltelékeket készítsünk). Egy nagy lábasban annyi hideg vízzel engedjük fel, hogy ellepje.
Amikor felfőtt, az olajban pár pillanatig megpirítjuk a fokhagymát és 1-2 csipet fodormentát, majd így forrón a káposztához öntjük, és kb. 1 órát lassú tűzön készre főzzük.
Közben elkészítjük az öntetet: a joghurtba beletörjük a fokhagymagerezdeket, belekeverjük a
mentát, ízlés szerint sózzuk és lehűtjük.
Ha megfőtt a káposzta, kiszedjük a töltelékeket a főzőléből (erre már nem lesz szükség), és tálaljuk.
Tálalás: egy pecsenyéstálat beborítunk friss salátalevelekkel, ezekre sorban rátesszük a mini töltött káposztákat, és paradicsommal, friss mentalevéllel díszítjük. Legjobb hidegen, de melegen is fogyasztható az öntettel, amit mindenképpen lehűtve adunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.