Elkészítés:
1.) Kivajazunk egy sütőtálat.
2.) Az almákat megmossuk, meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Hozzákeverünk 8 dkg cukrot, és a leforrázott mazsolát, majd az egészet a kivajazott sütőtálba nyomjuk.
3.) A maradék cukrot egy mélyebb tálba konyhai robotgéppel habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sütőport, és annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű, de folyós tésztát kapjunk.
4.) A folyékony tésztát ráöntjük a felszeletelt almákra, és megszórjuk mandulaforgáccsal.
5.) A sütőtálat előmelegített sütőbe tesszük, és kb.180 fokon 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.
6.) Forrón, vaníliamártással fogyasztjuk. (Sima vaníliás pudingport készítünk picit több tejjel, ezzel öntjük nyakon az almás felfújtat.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.