A sütőt melegítsük elő. Egy kerek tortaformát borítsunk be sütőpapírral.
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket verjük kemény habbá. A cukrot és a tojások sárgáit keverjük habosra, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjjal elkevert darált diót és a tojásfehérjehabot.
A piskótatésztát öntsük az előkészített formába, majd 175 °C-on süssük 50 percig. A megsült piskótát hagyjuk kissé hűlni, majd vegyük ki a tortaformából, szedjük le róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingporból, a cukorból és a tejből főzzünk sűrű krémet. Hagyjuk kihűlni, de közben néha kevergessük meg, így nem vastagodik meg a teteje. A tejszínt verjük kemény habbá, adjuk a kihűlt pudinghoz, majd fél órára tegyük a hűtőszekrénybe.
A piskótát vágjuk el két lapra. Az alsót tegyük vissza a formába, csepegtessük meg rummal, majd kenjük meg a pudingos-tejszínes krémmel. Szórjunk rá darált diót, és fedjük be a másik piskótalappal, amit kissé nyomjunk rá. Két órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Óvatosan vegyük le a tortakarikát. A sütemény tetejét vonjuk be fehércsokoládé-mázzal és díszítsük csokifigurákkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.