Elkészítés: Egy kisebb gáztepsit sütőpapírral borítok, a sütőt 180 fokra előmelegítem. A roló készítéséhez használt formákat a hideg vajjal vékonyan megkenem.
A leveles tésztát enyhén lisztezett, hideg felületen egyenletesre nyújtom. Derelyevágóval vagy éles késsel 12 hosszú csíkra vágom fel (kb. 1 cm-esek lesznek). Az első tésztacsíkot a forma keskeny végétől indulva spirálisan feltekerem úgy, hogy kb. 1/2 cm-enként fedjék egymást a tésztarétegek. Így a forma végén marad majd kb. 1/2 cm, és könnyen eltávolítható lesz sütés után. A többi tésztacsíkkal ugyanígy járok el. A kis tekercseket az előkészített tepsire sorakoztatom, kényelmes helyet hagyva a növekedésre.
A jégcukrot 2 teáskanál mogyoróhoz keverem. A tojássárgáját kissé felverem.
Az előkészített rolókat vékonyan megkenem a tojássárgájával, majd megszórom a mogyorós cukorral. Forró sütőben 18-20 perc alatt aranyszínűre sütöm.
Közben elkészítem a krémet. A hideg tejszínt elektromos habverővel néhány perc alatt félkeményre habosítom, ekkor hozzáadom a cukrot, a narancslikőrt és a vaníliát. Az egészet kemény habbá verem, végül könnyed mozdulatokkal, hablapát segítségével beleforgatom a 3 dkg őrölt, pörkölt mogyorót. Felhasználásig frizsiderben tárolom.
A még forró rolókból egy ügyes csavarással eltávolítom a formát – akinek a keze nem bírja a forróságot, nyugodtan vegyen használatba egy papírtörlőt vagy tiszta konyharuhát. A kész rolókat konyhai rácson hagyom hűlni.
A krémet sima vagy csillagcsőrös habzsákba szedem, a néhány perc alatt konyhai hőmérsékletűre hűlt rolókat megtöltöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.