Előkészítés: A vajat felolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a keményítővel. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük.
Elkészítés: A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, rászitáljuk a lisztes keveréket, és beledolgozzuk. Hozzáadjuk a vajat, a darált mogyorót és egy csipet sót. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk. A serpenyőt kivajazzuk, 1 evőkanál vágott mogyorót szórunk bele, erre kevés barna cukrot, és kissé megpirítjuk. Rámerünk egy merőkanál masszát, és mint egy omlettet, lassú tűzön, lefedve mindkét oldalát megsütjük (oldalanként 2-2 perc). Tányérra csúsztatjuk, megszórjuk porcukorral, és 1-1 gombóc vaníliafagylalttal díszítve tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 628 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.