Előkészítés: A vajat felolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a keményítővel. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük.
Elkészítés: A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, rászitáljuk a lisztes keveréket, és beledolgozzuk. Hozzáadjuk a vajat, a darált mogyorót és egy csipet sót. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk. A serpenyőt kivajazzuk, 1 evőkanál vágott mogyorót szórunk bele, erre kevés barna cukrot, és kissé megpirítjuk. Rámerünk egy merőkanál masszát, és mint egy omlettet, lassú tűzön, lefedve mindkét oldalát megsütjük (oldalanként 2-2 perc). Tányérra csúsztatjuk, megszórjuk porcukorral, és 1-1 gombóc vaníliafagylalttal díszítve tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 628 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.