Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és beletördeljük az élesztőt. Rászórunk 2 ek. cukrot, ráöntünk 4 ek. tejet, kissé elkeverjük, és lefedve kb. 15 percig pihentetjük.
Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, és a maradék cukorral, tejjel, a citromhéjjal és a tojással együtt a liszthez keverjük. A kézi robotgép dagasztóspiráljával addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától és fényes lesz. Letakarjuk a tésztát, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk. Kivajazunk egy sütőtepsit. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát átgyúrjuk, és a tepsibe simítjuk. Szorosan ráfektetjük a rebarbarát, megszórjuk 10 dkg cukorral, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a mogyorót durvára összevagdaljuk, és a vajon megpirítjuk. A tojásokat összekeverjük a tejföllel és a maradék cukorral. A masszát a rebarbarára öntjük, rászórjuk a mogyorót, és további 25 percig sütjük.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 312 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.