Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és beletördeljük az élesztőt. Rászórunk 2 ek. cukrot, ráöntünk 4 ek. tejet, kissé elkeverjük, és lefedve kb. 15 percig pihentetjük.
Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, és a maradék cukorral, tejjel, a citromhéjjal és a tojással együtt a liszthez keverjük. A kézi robotgép dagasztóspiráljával addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától és fényes lesz. Letakarjuk a tésztát, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk. Kivajazunk egy sütőtepsit. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát átgyúrjuk, és a tepsibe simítjuk. Szorosan ráfektetjük a rebarbarát, megszórjuk 10 dkg cukorral, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a mogyorót durvára összevagdaljuk, és a vajon megpirítjuk. A tojásokat összekeverjük a tejföllel és a maradék cukorral. A masszát a rebarbarára öntjük, rászórjuk a mogyorót, és további 25 percig sütjük.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 312 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.