Előkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadunk 15 dkg cukrot, a kakaóport, a tojást, a tejet, egy csipet sót, és sima tésztává gyúrjuk. Folpack fóliába csomagoljuk, és kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. (Minél apróbb szemű cukrot használunk, annál simább tésztát kapunk.)
Elkészítés:
1. A maradék cukrot a krémtúróval, a vaníliás cukorral, a vajjal, a kókuszreszelékkel és a mogyoróval alaposan összekeverjük.
2. A tésztát kivesszük a hűtőből, és két réteg folpack között 20x30 cm-es lappá nyújtjuk, majd a töltelékkel egyenletesen megkenjük. A hosszabbik oldalánál fogva óvatosan feltekerjük, és a tekercset folpackba csomagolva, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
3. Másnap a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit duplán kibéleljük sütőpapírral. A tekercset kivesszük a hűtőből, levesszük róla a folpackot, és éles késsel kb. fél cm-es szeletekre vágjuk.
4. A tepsibe fektetjük a szeleteket, és a sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük. Kiszedjük a tepsiből, rácsra rakjuk, és hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.