Elkészítés: A tojássárgákat a forró vízzel, a cukor 2/3 részével (13,3 dkg) és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután a tojásfehérjéket csipetnyi sóval habbá verjük a maradék cukor hozzáadásával.
A tojássárgához óvatosan hozzáadjuk a habot, beletesszük a reszelt répát, az őrölt mogyorót, a zsemlemorzsát, a sütőport, a fahéjat, a citromhéjat és a rumot.
A masszát kevés margarinnal kikent tortaformába öntjük, kb. 1 óra alatt, lassú tűznél megsütjük.
Ha kész, a máz hozzávalóiból kevert és
összemelegített öntettel nyakon öntjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.