Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 C-ra.
A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát összekeverjük. A vajat, a 10-10 dkg fehér és barna cukrot és a mogyoróvajat robotgéppel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet és a vaníliát, és azokkal is jól összedolgozzuk. Hozzákeverjük a kakaós lisztet, majd a tésztából 32 db kb. 3 cm átmérőjű golyót gyúrunk, és félretesszük.
A töltelékhez a porcukrot és a mogyoróvajat simára keverjük, és 2 cm-es golyókat gyúrunk belőle.
A tésztagolyókat kicsit kilapítjuk, a közepükbe teszünk 1-1 mogyoróvajas golyót, és a tésztát ráhajtva újra golyóvá formázzuk őket.
A golyókat egymástól 5 cm-es távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd egy üvegpohár alját 2 evőkanál cukorba mártjuk, és a golyókat kissé lenyomkodjuk vele.
A kekszeket adagonként 8 percig sütjük, akkor kész, ha a tetejük megrepedezik, még puhán kell kivenni. 1 percet állni hagyjuk, és sütőrácsra szedve hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.