Előkészítés:
A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel, a sütőporral. Egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük, hozzáadunk 4 evőkanál vizet, és addig keverjük, amíg a massza habos lesz. A cukrot kis adagokban beledolgozzuk, végül a lisztes keveréket is hozzáadjuk. A masszát a tortaformába öntjük, és a sütőben aranyszínűre sütjük. Kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni. A whiskys krémhez a zselatint 1 dl vízbe keverjük, állni hagyjuk. A krémhez a whiskyt összekeverjük a cukorral. A zselatint felforraljuk, kissé hűlni hagyjuk, a whiskyhez keverjük, és hidegre tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a whiskys massza elkezd kocsonyásodni, beleforgatjuk a tejszínhabot. A tortalapot vízszintesen három lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a whiskys masszával. Ráborítjuk a középső lapot. A kávés krémhez a tejszínt a habfixálóval, a cukorral és a porkávéval kemény habbá verjük. Egyharmadát a középső tortalapra kenjük. Befedjük a harmadik tortalappal. A kávés krémből keveset csillagcsőrös habzsákba töltünk, a maradékkal bevonjuk a torta tetejét és oldalát. A habzsákból megdíszítjük a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.