A kelt tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük majd hozzáadjuk a margarint, amelyet eldolgozunk a tésztában. Ezután keverjük hozzá az egy kanál cukorban és kb. 1 dl langyos tejbem felfuttatott élesztőt majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet és a tojást is. Kb. 5-10 percig dagasztjuk majd egy órát meleg helyen kelesztjük.A töltelékhez a búzadarátdarát felfőzzük a tejben a cukorral majd elosztjuk háromfelé és hozzákeverjük a töltelékek további hozzávalóit.A tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és kb. 7 cm átmérőjű köröketszaggatunk belőle, amelyek közepébe kis mélyedést készítünk, ebbe kerül majd a töltelék. A kalácsokra kanalazzuk a töltelékeket majd a közepükre lehet a tésztára esetleg egy-egy teáskanál lekvárt tenni (barack a túrós és diós töltelékre, meggy/szilva a mákosra).A lisztből, cukorból, margarinból omlós morzsát készítünk, amellyel megszórjuk a már megtöltött kalácsokat. Sütés előtt kb. negyed órát pihentetjük még. 200°C-on 20-30 percig sütjük (alul felül sütés – amíg nem kezd pirulni).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.