Elkészítés: 50 dkg darált sertéshúst, 1 kis fej aprított vöröshagymát, 4-5 gerezd zúzott fokhagymát, 1 tojást, annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen alakítható legyen összedolgozunk. Ízlés szerint fűszerezzük, én ezeket tettem bele: só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, oreganó, petrezselyem, kakukkfű, bazsalikom, majoranna. Jól eldolgozzuk, és 1-2 órára (az sem baj, ha több) a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Trappista sajtból kis kockákat vágunk, amiket a húsgolyók közepébe teszünk. Nagyobb golyókat formálunk, és zsemlemorzsában megforgatjuk, majd a szilikon muffinsütő formába tesszük. Ha nem szilikonos, akkor picit megkenjük zsiradékkal.
175 fokon 30 percig sütjük, az utolsó 10 percben még szórhatunk reszelt sajtot a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.