1. Szobahőmérsékletű hozzávalókkal dolgozom.
2. A liszteket összekeverem és nagyjából az 1/3-át félreteszem, csak a 2/3-ával dolgozom egy ideig.
A 2/3 mennyiségű liszthez alaposan hozzákeverem a sót, majd mélyedést vájok a közepébe, abba szórom az élesztőt, arra jön a méz (vagy cukor), valamint úgy fél deci tej. Az ujjammal kicsit megkavarom a tejes részt, majd konyharuhával letakarom langyos helyen hagyom, hogy felfusson az élesztő.
3. Amikor az élesztő felfutott, hozzákeverem a többi (szoba-hőmérsékletű!) hozzávalót: a maradék tejet, a tojást, a joghurtot és az olajat. Alaposan összedolgozom, a fakanállal az edény falához „veregetem”, vagyis dagasztom a lágy tésztát, hogy hólyagosodjon. Majd ismét letakarom és várom, hogy kétszeresére keljen a tészta.
4. Amikor ez is megvan, hozzágyúrom a többi lisztet. Ezzel is hagyom kelni egy kicsit, majd 9 megközelítőleg egyforma részre osztom és zsemléket formálok. A tetejüket kevée tejjel elkevert tojássárgájával kenem meg, szezámmagot szórok rá, és 180 fokos sütőben sütöm 15-18 percig. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy jó-e, mielőtt kivenném.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.