Elkészítés: A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk, lerázzuk róla a vizet, és egy mélyebb tepsire rakosgatjuk. A gombát is mossuk, felszeleteljük, szintén a tepsire szórjuk. A szalonnát kisebb daraboka vágjuk, rászórjuk a májra és a gombára. A vöröshagymát is megpucoljuk, félbevágjuk, felszeleteljük, a fokhagymával ugyanígy járunk el, mehet a tepsibe. A paprikát mossuk, felkarikázzuk, szintén a tepsibe szórjuk. A hozzávalókat rozmaringgal, kakukkfűvel (a gomba miatt) és majorannával (a máj kedvéért) megfűszerezzük, kicsit összekeverjük. Aláöntünk bő fél dl vizet. Egy tálkában összekeverjük a tejfölt, a mustárt és az olajat, majd egyenletesen a tepsi tartalmára locsoljuk.
Beborítjuk alufóliával, majd 180 fokra állított, még hideg sütőbe tesszük, és kb. 1 óra alatt puhára sütjük. Levesszük az alufóliát, és 10-15 percig pirítjuk, vigyázzunk, hogy a máj ki ne száradjon.
Köríthető rizzsel, hajdinával, kölessel, de egyszerűen kenyérrel is kiadós és finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.