Elkészítés: Vágjuk durvára a mandulát, majd keverjük össze a napraforgómaggal, a zab- és a tönkölypehellyel.
Vajazzunk ki egy tepsit, öntsük bele ezt a keveréket, majd tegyük 150 fokos sütőbe, és pirítsuk meg kb. 10 perc alatt. (Nagyon ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg!)
A maradék vajat olvasszuk össze a nádcukorral és a mézzel egy forralóedényben. Az aszalt gyümölcsöket vágjuk apróra.
Ha a tönkölyös keverék megpirult, öntsük a mézes folyadékhoz, adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket, és alaposan keverjük át, hogy a máz bevonjon minden egyes szemet. Terítsük 1,5 cm vastagon egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és toljuk 30 percre a 150 °C-os sütőbe.
Hűtsük ki teljesen - meg kell várni, amíg teljesen megszilárdul -, majd szeleteljük fel.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.