Elkészítés: Vágjuk durvára a mandulát, majd keverjük össze a napraforgómaggal, a zab- és a tönkölypehellyel.
Vajazzunk ki egy tepsit, öntsük bele ezt a keveréket, majd tegyük 150 fokos sütőbe, és pirítsuk meg kb. 10 perc alatt. (Nagyon ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg!)
A maradék vajat olvasszuk össze a nádcukorral és a mézzel egy forralóedényben. Az aszalt gyümölcsöket vágjuk apróra.
Ha a tönkölyös keverék megpirult, öntsük a mézes folyadékhoz, adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket, és alaposan keverjük át, hogy a máz bevonjon minden egyes szemet. Terítsük 1,5 cm vastagon egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és toljuk 30 percre a 150 °C-os sütőbe.
Hűtsük ki teljesen - meg kell várni, amíg teljesen megszilárdul -, majd szeleteljük fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.