Elkészítés: A megpuhított vajat a cukorral és a 4 tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és a tejjel locsolgatva jól kidolgozzuk. Kivajazunk egy közepes méretű tepsit, és egyenletesen elosztjuk benne a tésztát. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 20 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve még melegen megkenjük a lekvárral. Közben a ribizlit megtisztítjuk és elvegyítjük a 20 dkg cukorral, vigyázva, hogy a szemek ne törjenek össze. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk, beleforgatjuk a cukros ribizlit, majd rákenjük a lekvárra.
Rövid időre visszatoljuk a sütőbe, hogy a tetején lévő hab kicsit száradjon. Amikor kihűlt, vízbe mártott éles késsel felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.