Elkészítés: -Beáztatjuk a savanyú káposztát egy éjszakára.
-Feltesszük főni egy nagy fazékban a farkakat, lábat és füstölt húst, felöntjük egy kevés káposztalével, rárakjuk a savanyú káposztát és a hagymát vékony szeletekre vágva.
-Előfőzzük a gerslit (vagy rizst).
-Leforrázzuk a káposztafejet, picit abáljuk a forró vízben, majd kivágjuk a torzsáját és levelekre bontjuk (én a leveleket félbe szoktam vágni, hogy pici töltelékeket kapjak). A levelek közepéről kivágjuk a kemény, szálkás eret.
-A darált húst ízesítjük az apróra vágott fokhagymával, borssal, sóval (kóstolgatni kell!) és hozzáadjuk a pirospaprikát. Végül hozzáadjuk a gerslit (rizst).
-Beletöltjük a tölteléket a levelekbe.
-Ha a hús már félig puha, a tetejére rakosgatjuk a töltelékeket, felöntjük vízzel (ne lepje el teljesen!), rádobunk egy szál füstölt kolbászt, és fedő alatt puhára főzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.