Elkészítés: Morzsoljuk össze a szódabikarbónával elkevert lisztet a margarinnal. Pohárban készítsük elő az ecetet és a vizet, kever-
jük össze, és öntsük a keverékhez. Gyúrjuk össze. Amikor simán összeállt, csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőszekrénybe. Jó este elkészíteni a tésztát, mert legalább 6-8 órát kell pihentetni.
Ezután nyújtsuk vékonyra, és nagy átmérőjü pogácsaszaggatóval vagy pohárral szaggassuk ki. Mindegyik közepébe tegyünk kevés sűrű lekvár (ha híg a lekvár, darált dióval szilárdíthatjuk), hajtsuk félbe. A tetejét kenjük meg a felvert tojással, és mártsuk meg a kristálycukorral összekevert, durvára vágott dióban.
Rakjuk tepsibe, és előmelegített sütőben (gázon 5. fokozaton) mintegy 20 percig süssük. Melegen meghinthetjük porcukorral.
Ha sósan készítjük, akkor az alaptésztát vastagabbra nyújtjuk, keskeny csíkokat vágunk belőle vagy apró pogácsákat szaggatunk, tetejét megkenjük tojással. Sajtot reszelünk rá, és sóval kevert köménymaggal meghintjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Mindkét variáció hosszú ideig friss marad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.