Mézes krémes  recept
Mézes krémes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Nanuk szelet V. recept
recept
Mester

Nanuk szelet V.

60 perc
0 adag
Átlagos
4
2008. 12. 22.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a cukrot és a tojássárgákat a vízzel habosra kell keverni, majd hozzáadni a lisztet és a diót, végül a tojásfehérje felvert habját. Kikent, morzsával meghintett és sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük 180 fokon, kb. 20 perc alatt. A krémhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kell keverni. 4 dl tejet a 4 evőkanál rétesliszttel krémmé kell főzni, kihűteni, és az előzőekkel összekeverni. Ekkor beletesszük a kókusztejport és a vaníliaaromát, majd tovább keverjük ismét jó habosra az 1 egész tojással. (Tojás nélkül is készíthető!) Amikor a krém jó könnyű, akkor egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenjük. A mázhoz a főzőcsokoládét gőz fölött felpuhítjuk, beleontjük az étolajat, és ettől a máz fényes és könnyen kenhető lesz. A mázzal lefedjük a krémet. Hűtőszekrényben tároljuk.

Megjegyzés
A régi Csehszlovákiában a hűtött édességek között volt egy dobozos krém fajta, amelyet Nanuk-krémnek hívtak. Erről nevezték el a felvidéki magyarok a süteményt. Főleg ott van elterjedve. A receptet és a fotót Muki bácsi küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Egyszerű bakonyi sertéstokány
Recept
Egyszerű

Egyszerű bakonyi sertéstokány

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Tiramisu (autentikus recept)
Recept
Egyszerű

Tiramisu (autentikus recept)

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákos zserbó szilvalekvárral
Recept
Rafinált

Mákos zserbó szilvalekvárral

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta
Recept
Egyszerű

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

A legfinomabb túrógombóc
Recept
Egyszerű

A legfinomabb túrógombóc

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pecsenyekacsa
Recept
Egyszerű

Pecsenyekacsa

140 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával
Recept
Egyszerű

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék
Recept
Egyszerű

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Klasszikus macskaszem
Recept
Rafinált

Klasszikus macskaszem

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyszerű bakonyi sertéstokány recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű bakonyi sertéstokány

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Tiramisu (autentikus recept) recept
Recept
Egyszerű

Tiramisu (autentikus recept)

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákos zserbó szilvalekvárral recept
Recept
Rafinált

Mákos zserbó szilvalekvárral

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta recept
Recept
Egyszerű

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

A legfinomabb túrógombóc recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb túrógombóc

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pecsenyekacsa recept
Recept
Egyszerű

Pecsenyekacsa

140 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával  recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Klasszikus macskaszem recept
Recept
Rafinált

Klasszikus macskaszem

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Kelt kakaós csiga recept
Recept
Bonyolult

Kelt kakaós csiga

90 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Hackenberger Rita szerző profilképe

Hackenberger Rita

Banános-nutellás palacsinta recept
Recept
Egyszerű

Banános-nutellás palacsinta

40 perc
|
6 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Fácánleves recept
Recept
Egyszerű

Fácánleves

210 perc
|
5 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.