Elkészítése: A tésztával kezdünk. A tejet csipetnyi sóval meg a vajjal fölforraljuk. Ha az utóbbi teljesen föloldódott, a lisztet beleszórjuk. Szorgalmasan kevergetve 2 percig főzzük – akkor jó, ha olyan sűrű, hogy szinte elválik az edény falától –, majd a tűzről lehúzzuk. A tojásokat egyenként beledolgozzuk. A masszát csillagcsöves (a sima csöves is jó) habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kb. 20, egyenként pingponglabda nagyságú gömböt nyomunk belőle. (Ha nincs sütőpapírunk, a tepsit kivajazzuk, kilisztezzük.) Előmelegített sütőben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 15–18 percig sütjük. A krémhez a pudingport 0,5 deci tejjel meg a tojássárgájával fölforraljuk. A jól megmosott narancsokat úgy hámozzuk meg, hogy héjukon fehér hártya ne maradjon. Utána a maradék tejjel meg a cukorral 2-3 percig forraljuk. A narancshéjat kiemeljük belőle, a pudingporos keveréket beleöntjük, kevergetve sűrűre főzzük. Az immár lemeztelenített narancsok levét kifacsarjuk. Két decit kimerünk belőle és a zselatinporral meg a vaníliás cukorral kevergetve 1-2 percig forraljuk, míg a zselatin föloldódik benne. A tejszínből kemény habot verünk, és először a már csak langyos zselatint, majd a vaníliakrémet forgatjuk bele. Azonmód habzsákba töltjük, majd a kettéhasított fánkok üregébe púpozzuk, és tetejüket ráillesztjük. Végül porcukrot szitálunk rá, és narancs- vagy mandarinszeletekkel megkoronázzuk.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.