Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojássárgáat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, belevegytem a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatom a habot is. Előmelegített sütőbe 180 fokon megsütöm, míg arany barna nem lesz a tészta.
Mikor kihűlt, 2 lapba vágom.
A krémhez a pudingport a tejjel, a narancslével és a cukorral folyamatos keveréssel besűrítve megfőzöm, reszelt narancshéjjal és vaníliás cukorral ízesítem. Ha kihűlt a krém, felkeverem, a keményre vert tejszínhabot beleforgatom óvatosan.
A zselatint 1 dl narancslében elkeverem, majd kis lángon állandó keveréssel áttetszőre feloldom. Hozzáadok 3-4 evőkanálnyi krémet, elkeverem, majd a többi krémhez adom, és óvatosan átkevergetem. Ne törjük össze, óvatosan! :)
A piskótát megtöltöm a krémmel, kívülről is bevonom a tortát, végül naranccsal és kivivel díszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.