Elkészítés: A vajat a cukorral addig keverjük, míg az utóbbi teljesen fölolvad, és az egész sima, krémszerű lesz. Ez robotgéppel kb. 3 perc. Utána a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk, majd a narancs lereszelt héjával meg kifacsart levével ízesítjük. A kétféle lisztet a sütőporral összekeverjük, az előzőekhez adjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Egy kb. 1,5 literes gyűrűformát kivajazunk, zsemlemorzsával behintjük. A masszával megtöltjük, és közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 40 percig sütjük. Fölszeletelve tálaljuk; ha még gazdagabban szeretnénk kínálni, az eperkrém, a vaníliafagylalt meg a tejszínhab illik hozzá.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.