A teljesen érett, egészséges naspolya húsát kézzel kinyomkodjuk a héjából, majd lemérjük.
Egy zománcozott edényben aláöntünk kilogrammonként 2 dl vizet, és pépesre főzzük, majd átnyomkodjuk egy nagyobb lyukú szűrőn. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és lassú tűzön, állandóan kevergetve legalább 10 percig forraljuk.
Végül még tűzforrón kis üvegekbe töltjük, lezárjuk, és fejtetőre állítjuk. Fogyasztás előtt minimum 24 órárát pihentetjük. Nagyon finom pl. palacsintára kenve. Cukorbetegek is fogyaszthatják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.