A citromos sárgabaracklekvár elkészítéséhez a barackot megmossuk, kimagozzuk, a gyümölcshúst felaprítjuk. A citromot megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A barack harmadát botmixerrel pürésítjük.
A többi barackkal, a citromhéjjal és -lével, valamint a cukorral együtt egy lábasba tesszük. Elkeverjük, majd pihentetjük 2 órán át.
Kevergetve felforraljuk, majd nagy lángon 5 percig forraljuk.
Ezután tűzforrón tiszta üvegekbe töltjük, gondosan lezárjuk és fejjel lefelé megfordítjuk 5 percre. Dunsztban hagyjuk kihűlni, majd hűvös helyen tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.