Elkészítése: A margarint, 10 dkg cukrot és a 4 tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzá adjuk a lisztet, a sütőport és tejet, ezt is összekeverjük. A sütő méretű tepsit használjuk! Kivágunk a tepsinek megfelelő nagyságú sütőpapírt,
a masszát a sütőpapírra kenjük úgy, hogy minden szélén kihagyunk 1-1 centit mert a tészta nőni fog. Ne ijedjünk meg, eléggé vékony réteg lesz. A maradék cukrot és a tojásfehérjét habbá verjük, minnél keményebb, annál jobb. Keményebb lesz, ha a cukrot csak akkor keverjük bele, ha már majdnem teljesen felvertük a habot. Ezt a tojásfehérjét rákenjük az előzőleg elkészített massza tetejére, erre szórjuk a mandulát, és az egészet sütőbe helyezzük. Légkeverős sütőben 175 fokon
20-25 percig sütjük. Ha a teteje kezd kiszáradni, akkor sütőpapírt teszünk rá. Gázsütőben legalacsonyabb fokozattól egy kicsikét feljebb 15-17 percig kell sütni, mindenképp takarjuk le sütőpapírral! Ha kész, kivesszük a sütőből, és egy napra állni hagyjuk (ha nagyon muszáj elég neki egy óra is). Majd kiborítjuk a sütőből,
így a sárga fele kerűl felülre. Az egész felületet megkenjük baracklekvárral, majd középen ketté vágjuk. Felverjük a fél liter tejszínt, és
amikor már majdnem kemény, belekeverjük a habfixálót. A tejszínt a tészta egyik felére kenjük a másík felét pedig ráborítjuk úgy, hogy a lekváros fele legyen a tejszín felé Egy óra múlva szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.