Előkészítés: Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, és összekeverjük 1 tk. cukorral. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük az élesztős tejet. Kevés liszttel elkeverjük, és 15 percig pihentetjük.
Elkészítés: A lisztre szórjuk apróbb darabokra a vajat, a citromhéjat, egy csipet sót, a tojásokat, a cukrot, és alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen, lefedve kb. 40 percig pihentetjük, amíg a tészta térfogata megduplázódik. A tésztát átgyúrjuk, és kisebb darabokat kicsípve belőle kb. 1 cm vastag 20 cm hosszú rudakká sodorjuk. Minden rúdra egyszerűen csomót kötünk, és kb. 15 percig pihenni hagyjuk. Felforrósítjuk a vajat, vagy olajat, és a csomókat aranybarnára sütjük benne. Konyhai papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük, és megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.