Elkészítés: A kevert tésztához a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot kihabosítjuk robotgéppel, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Utána belekeverjük a sütőporos lisztet, majd felverjük a tojásfehérjét, és ezzel lazítjuk a tésztaalapot. Belekenjük egy 22 cm átmérőjű tortaformába, majd 170 fokos sütőben készre sütjük.
A linzerlaphoz az összes alapanyagot egy deszkán gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd hűtőben pihentetjük 30 percet. Kinyújtjuk 3 mm vastagságúra, és azonos méretűre vágjuk a tortaformával. Ezután 180 fokon kisütjük.
A vaníliakrémhez a pudingporból, a lisztből, a cukorból, a vaníliás cukorból, a tojássárgájából a tejjel krémet főzünk, majd még melegen belekeverjük a felvert tojásfehérjét (ne hagyjuk lebőrösödni, ezt megelőzhetjük úgy, hogy még melegen 5 dkg vajat olvasztunk bele). Ezután kihűtjük, és belekeverjük óvatosan a tejszínhabot, majd az előzőleg beáztatott zselatint.
Ha kihűlt, a kétféle tésztát összeragasztjuk az elkészített málnasziruppal, amelyhez a hozzávalókat fel kell főzni forráspontig, majd a tűzről levéve átpasszírozni.
A piskótás-linzeres alap köré visszatesszük a tortaformát, majd megöntözzük a megmaradt sziruppal. Megszórjuk málnaszemekkel, ráöntjük a vaníliakrémet, dermesztjük, végül tejszínhabrózsákkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.