Elkészítés: A kevert tésztához a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot kihabosítjuk robotgéppel, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Utána belekeverjük a sütőporos lisztet, majd felverjük a tojásfehérjét, és ezzel lazítjuk a tésztaalapot. Belekenjük egy 22 cm átmérőjű tortaformába, majd 170 fokos sütőben készre sütjük.
A linzerlaphoz az összes alapanyagot egy deszkán gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd hűtőben pihentetjük 30 percet. Kinyújtjuk 3 mm vastagságúra, és azonos méretűre vágjuk a tortaformával. Ezután 180 fokon kisütjük.
A vaníliakrémhez a pudingporból, a lisztből, a cukorból, a vaníliás cukorból, a tojássárgájából a tejjel krémet főzünk, majd még melegen belekeverjük a felvert tojásfehérjét (ne hagyjuk lebőrösödni, ezt megelőzhetjük úgy, hogy még melegen 5 dkg vajat olvasztunk bele). Ezután kihűtjük, és belekeverjük óvatosan a tejszínhabot, majd az előzőleg beáztatott zselatint.
Ha kihűlt, a kétféle tésztát összeragasztjuk az elkészített málnasziruppal, amelyhez a hozzávalókat fel kell főzni forráspontig, majd a tűzről levéve átpasszírozni.
A piskótás-linzeres alap köré visszatesszük a tortaformát, majd megöntözzük a megmaradt sziruppal. Megszórjuk málnaszemekkel, ráöntjük a vaníliakrémet, dermesztjük, végül tejszínhabrózsákkal díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.