Elkészítés: A tésztához valókat összemorzsoljuk a margarinnal, majd a tojássárgákkal összegyúrjuk. A kigyúrt tésztát fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
A legapróbb pogácsaszaggatónkkal kiszaggatjuk a kinyújtott tésztát, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük.
A habhoz a 3 tojásfehérjét 3 evőkanál porcukorral, 1 evőkanál búzakeményítővel és pár csepp citromlével kemény habbá verjük. A habból minden tésztakorongra 1 kávéskanálnyit rakunk.
Előmelegített, 160 fokos sütőben 10-15 percig sütjük (légkeverésesnél elég lehet a 10 perc), inkább csak szárítjuk, hisz a tésztát kb. 2 mm-esre kell nyújtani, ami hamar átsül. Forró sütőben a hab hamar megégne, s közepében benne maradna a víztartalom.
Ha kihűlt, ribizli- vagy baracklekvárral a összeragasztjuk, ezzel a legfinomabb, de bármilyen lekvárt használhatunk. Hagyjuk szikkadni. A tészta nem szárad ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.