Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk össze robotgéppel, jó pépesre, ha nincs robotgép, akkor marad a reszelés.
Kevés liba- vagy kacsazsíron pirítsuk meg kicsit a pépes, finomra aprított hagymákat. Nem is kell megbarnulnia, csak kicsit megfuttatjuk. A tűzről félrehúzzuk, azonnal mehet bele egy kevés pirospaprika (tényleg csak egy kevés, nem pörköltalap a cél, csak egy kis íz és szín). Tehetjük bele a többi fűszert: kis kurkumát, őrölt chilit, ha van, őrölt rozmaring, mehet az is. Beletesszük a nyakakat, és felöntjük vízzel. Kacsanyakkal a legjobb, de ha csirkenyakkal készítjük, akkor gyors, olcsó leves lesz belőle. Hagyjuk főni, ami 1,5-2 óra is lehet akár. Fedőt tehetünk rá, az csak jót tesz neki.
Hámozzuk meg a répákat. Ismét vegyük elő a robotgépet és a kétféle répát aprítsuk fel vele. Ne reszeljük és ne pépesítsük, csak vágjuk apró darabokra. Persze kézzel is lehet, de az sokkal több idő. Ezután a sok-sok friss petrezselymet felaprítjuk, szintén a géppel, de ezt már lehet a sima pengével csinálni.
Amikor a hús puha, a borsót, a répát és a petrezselymet beletesszük a levesbe, majd a következő forrással el is zárjuk a tüzet alatta. Ezután lefedjük, és hagyjuk még 10 percet pihenni a fedő alatt.
Gyufatésztát főzünk mellé, ezzel tálaljuk a levest.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.