Elkészítés: A vadashoz a szalonnát, a hagymát és a zöldségeket felkockázzuk. A szalonnát kevés olívaolajon közepes lángon egy picit megpirítjuk, majd a hagymát, utána a zöldségeket adjuk hozzá. Végül, de nem utolsó sorban a húst. Felöntjük húslevessel, de lehet vízzel is.
Amikor a nyúl megpuhult, kiszedjük a húst belőle, összepasszírozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, esetleg adhatunk még hozzá fehérborsot.
A zsemlegombóchoz a zsemlét felkockázzuk. A kockára vágott szalonnát kisütjük, majd félretesszük. 2 kanál zsírban pirosra pirítjuk a zsemlekockákat, majd beletesszük egy edénybe, és ráöntjük a tejet.
Kevés zsíron a habosra kevert tojásunkat a petrezselyemmel, a hagymával, a szalonnával és végül a liszttel megsütjük. Hozzáadjuk a tejben áztatott zsemle kockához, és összedolgozzuk.
Nagy gombócokat gyúrunk belőle, és forrásban lévő vízben lassú tűzön kifőzzük kb. 15 perc alatt.
A nyúlvadast a zsemlegombócokkal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.