Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes-sütőporos keveréket.
20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A vaníliás krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, a pudingporral és a tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított margarint.
A csokis krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá vejük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd a feloldott zselatint is.
Jól kihabosítjuk.
Összeállítás: A tésztára kenjük a sárga krémet, majd a csokis-habos krémet. A tetejére a csokoládét 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk vízgőz felett, 3/4 részével bevonjuk a sütit. Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatunk.
A porcukrot 2 evőkanál narancslével kikeverjük, addig keverjük, míg a cukor felolvad, és ízlés szerint a süti tetejére csurgatjuk, vagy habzsákba töltve díszítjük vele a desszertet. A sárga részekre darálatlan mákot szórtam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.