Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Ősz huszár torta recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Ősz huszár torta

120 perc
12 adag
Átlagos
2021. 10. 07.

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200-220 fokra. A sütőtököt 4 nagyobb szeletre vágjuk, kimagozzuk, majd légkeveréses sütőben 35 perc alatt megsütjük, és félretesszük.
  2. A szederzseléhez a zselatint 0,4 dl hideg vízzel elkeverjük, és mikrozható bögrében/csészében félretesszük.
  3. A feketeszedret egy lábosban a cukorral és 2 dl víz hozzáadásával elkezdjük megfőzni, majd botmixerrel leturmixoljuk.
  4. Ha kész, egy szitán átpasszírozzuk, és eltávolítjuk a magvakat. (Ez a lépés elhagyható.)
  5. A zselatint megmikrózzuk, hogy folyékony állagú legyen (kb. 30-40 másodperc), majd összekeverjük a lepasszírozott szeder levével.
  6. A használni kívánt tortaformánkat kibéleljük alufóliával, és beleöntjük a zselénket, és hagyjuk kihűlni - vagy fagyasszuk ki, ha az úgy gyorsabb. Fontos, hogy figyeljünk a zselatinra, és amint megdermedt, vegyük ki a tortaformából, és felhasználásig rakjuk a hűtőbe.
  7. A diós-mézes pralinéhoz a darált diót egy serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a fehér csokoládét és kb. 30-40 ml vizet. "Gyurmázható" állagot kell kapnunk.
  8. A használni kívánt tortaformánkat, lemérve a sütőpapíron a kívánt alakra nyújtjuk a masszát - fontos, hogy pont passzoljon majd a formánkba.
  9. Ezután ezt is tegyük ki hűlni vagy fagyasszuk ki, ha gyorsítani kívánjuk a folyamatot.
  10. A mandulalisztes piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.
  11. A mandulalisztet és búzalisztet összekeverjük.
  12. A joghurtot beleöntjük a tojássárgájába és hozzáadunk 7 dkg cukrot és a vaníliás cukrot is. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, majd habverővel egyneművé keverjük.

  13. A tojásfehérjét elkezdjük felverni félkemény habbá és végül hozzáadjuk a maradék cukrot is.

  14. Lassan, egyenletesen adagolva, hozzáadjuk a tojássárgájás masszát, ügyelve arra, hogy ne törjön össze a hab.

  15. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába beleöntjük a masszát, és légkeveréses funkcióval, 180 fokon, 18-20 perc alatt készre sütjük.

  16. A sütőtök mousse-hoz a sült sütőtök darabokat meghámozzuk, és botmixerrel lepürésítjük.
  17. A zselatinport összekeverjük vízzel, majd félretesszük egy kis edénybe ugyan úgy, ahogy a zselatinnál csináltuk.
  18. A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
  19. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd apránként a pépesített sütőtököt, végül a fehér csokoládét, és óvatosan egyenletesre keverjük.
  20. A félrerakott zselatinunkat, a zseléhez hasonlóan 30 másodpercre berakjuk a mikróba, majd, amikor már folyékony, a masszát hozzáöntjük a sütőtökös moussehoz, és alaposan elkeverjük.
  21. Végül összeállítjuk a tortát: először a piskótára szedünk egy kevés mousse-t, erre rákerül a dióspraliné-réteg, megint egy kevés mousse, majd a gyümölcszselé, és végül ismét mousse.
  22. Ezután pihentessük, hagyjuk , hogy megkössön a zselatin ( kb. 30-40 perc), majd ezt követően, a porcukorral elkevert mascarponéval beborítjuk a tortát, és ízlés szerint gyümölcsökkel, vágott dióval díszítjük.
Megjegyzés
Mandula lisztes piskóta, fehér csokis sütőtök mousse, fekete szeder zselé, mézes diós praliné. Mascarponéval borítva.

Recept értékelése

Friss receptek

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.