Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Ősz huszár torta recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Ősz huszár torta

120 perc
12 adag
Átlagos
2021. 10. 07.

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200-220 fokra. A sütőtököt 4 nagyobb szeletre vágjuk, kimagozzuk, majd légkeveréses sütőben 35 perc alatt megsütjük, és félretesszük.
  2. A szederzseléhez a zselatint 0,4 dl hideg vízzel elkeverjük, és mikrozható bögrében/csészében félretesszük.
  3. A feketeszedret egy lábosban a cukorral és 2 dl víz hozzáadásával elkezdjük megfőzni, majd botmixerrel leturmixoljuk.
  4. Ha kész, egy szitán átpasszírozzuk, és eltávolítjuk a magvakat. (Ez a lépés elhagyható.)
  5. A zselatint megmikrózzuk, hogy folyékony állagú legyen (kb. 30-40 másodperc), majd összekeverjük a lepasszírozott szeder levével.
  6. A használni kívánt tortaformánkat kibéleljük alufóliával, és beleöntjük a zselénket, és hagyjuk kihűlni - vagy fagyasszuk ki, ha az úgy gyorsabb. Fontos, hogy figyeljünk a zselatinra, és amint megdermedt, vegyük ki a tortaformából, és felhasználásig rakjuk a hűtőbe.
  7. A diós-mézes pralinéhoz a darált diót egy serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a fehér csokoládét és kb. 30-40 ml vizet. "Gyurmázható" állagot kell kapnunk.
  8. A használni kívánt tortaformánkat, lemérve a sütőpapíron a kívánt alakra nyújtjuk a masszát - fontos, hogy pont passzoljon majd a formánkba.
  9. Ezután ezt is tegyük ki hűlni vagy fagyasszuk ki, ha gyorsítani kívánjuk a folyamatot.
  10. A mandulalisztes piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.
  11. A mandulalisztet és búzalisztet összekeverjük.
  12. A joghurtot beleöntjük a tojássárgájába és hozzáadunk 7 dkg cukrot és a vaníliás cukrot is. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, majd habverővel egyneművé keverjük.

  13. A tojásfehérjét elkezdjük felverni félkemény habbá és végül hozzáadjuk a maradék cukrot is.

  14. Lassan, egyenletesen adagolva, hozzáadjuk a tojássárgájás masszát, ügyelve arra, hogy ne törjön össze a hab.

  15. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába beleöntjük a masszát, és légkeveréses funkcióval, 180 fokon, 18-20 perc alatt készre sütjük.

  16. A sütőtök mousse-hoz a sült sütőtök darabokat meghámozzuk, és botmixerrel lepürésítjük.
  17. A zselatinport összekeverjük vízzel, majd félretesszük egy kis edénybe ugyan úgy, ahogy a zselatinnál csináltuk.
  18. A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
  19. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd apránként a pépesített sütőtököt, végül a fehér csokoládét, és óvatosan egyenletesre keverjük.
  20. A félrerakott zselatinunkat, a zseléhez hasonlóan 30 másodpercre berakjuk a mikróba, majd, amikor már folyékony, a masszát hozzáöntjük a sütőtökös moussehoz, és alaposan elkeverjük.
  21. Végül összeállítjuk a tortát: először a piskótára szedünk egy kevés mousse-t, erre rákerül a dióspraliné-réteg, megint egy kevés mousse, majd a gyümölcszselé, és végül ismét mousse.
  22. Ezután pihentessük, hagyjuk , hogy megkössön a zselatin ( kb. 30-40 perc), majd ezt követően, a porcukorral elkevert mascarponéval beborítjuk a tortát, és ízlés szerint gyümölcsökkel, vágott dióval díszítjük.
Megjegyzés
Mandula lisztes piskóta, fehér csokis sütőtök mousse, fekete szeder zselé, mézes diós praliné. Mascarponéval borítva.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Fejtett bableves
Recept
Bonyolult

Fejtett bableves

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mákos nudli szilvalekvárral
Recept
Egyszerű

Mákos nudli szilvalekvárral

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Bonyolult

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Húsleves cérnametélttel
Recept
Egyszerű

Húsleves cérnametélttel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös pite meringgel
Recept
Rafinált

Sütőtökös pite meringgel

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Recept
Egyszerű

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sültcékla-saláta
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Klasszikus kuglóf
Recept
Mester

Klasszikus kuglóf

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Ecetes céklasaláta
Recept
Egyszerű

Ecetes céklasaláta

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Csokiba mártott alma
Recept
Egyszerű

Csokiba mártott alma

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zsemlegombóc
Recept
Egyszerű

Zsemlegombóc

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával
Recept
Egyszerű

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Paradicsomos krumpli kolbásszal
Recept
Egyszerű

Paradicsomos krumpli kolbásszal

60 perc
|
5 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Fejtett bableves recept
Recept
Bonyolult

Fejtett bableves

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mákos nudli szilvalekvárral recept
Recept
Egyszerű

Mákos nudli szilvalekvárral

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Bonyolult

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Húsleves cérnametélttel  recept
Recept
Egyszerű

Húsleves cérnametélttel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös pite meringgel recept
Recept
Rafinált

Sütőtökös pite meringgel

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Recept
Egyszerű

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sültcékla-saláta recept
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Klasszikus kuglóf recept
Recept
Mester

Klasszikus kuglóf

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Ecetes céklasaláta recept
Recept
Egyszerű

Ecetes céklasaláta

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Csokiba mártott alma recept
Recept
Egyszerű

Csokiba mártott alma

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zsemlegombóc recept
Recept
Egyszerű

Zsemlegombóc

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával recept
Recept
Egyszerű

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.