Előkészítés: A hússzeletek széleit bevagdossuk, besózzuk. A barackot leszűrjük, nagyobb cikkekre vágjuk. A sajtról a folyadékot leöntjük, a gombócokat szeletekre vágjuk. A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és szintén megfőzzük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, a húsok mindkét felét rövid ideig elősütjük , kivesszük. A visszamaradt olajban átforgatjuk a barackokat. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A húsokat tepsibe tesszük, ráhelyezzük a barackokat, és a tetejére fektetjük a sajtot. A sütőben addig sütjük, amíg rápirul a sajt (5-6 perc). A serpenyőben maradt zsiradékon, amiben átforgattuk a barackot is, beletesszük a vajat, amikor felolvadt, belereszeljük a citrom héját, rányomjuk levét és beletesszük a petrezselymet is. Összeforraljuk, majd az elkészült húsra locsoljuk. A körethez a burgonyát és a brokkolit leszűrjük. A burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra szeleteljük. Serpenyőben (amit a sütőbe is betehetünk) felmelegítjük az olajat, a burgonyaszeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Sózzuk, rátesszük a főtt brokkolit. A tojásokat jól felverjük tejszínnel, sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítjük, és ráöntjük a brokkolis burgonyára. Amikor megpirult az alja, betesszük a még forró sütőbe, amíg meg szilárdul. A sütőből kivéve, kicsúsztatjuk a serpenyőből, felszeleteljük, és a hús mellé tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 755 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.