Elkészítés: Az előző este beáztatott babot puhára főzzük, majd teljesen leszűrjük a levéről, félretesszük.
A félpuhára főzött és csíkokra vágott pacalt pörkölt formájában bográcsban tesszük föl tovább főni, majd fél liter pacallevet hozzáadva tovább főzzük, amíg jó puha lesz.
Ezután hozzáadjuk a már puhára főzött babot, majd 15 perc után belerakjuk a csíkokra vágott füstölt szalonnát, ami nagyon pikáns ízt ad az ételnek.
A fűszerekkel ízesítjük az ételt ízlés szerint. Az elkészítés ideje 3,5 óra, úgy igazán fimon, ha bográcsban, nem lobogó tűzön főzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.