Elkészítés: A pác hozzávalóit ízlés szerint adagolva egy mélyebb tálban, még reggel bepácolom a megmosott húst (egyben), és beteszem a hűtőbe.
A gombás raguhoz a megpucolt és 4 részre vágott gombát hozzáadom a serpenyőben feldarabolt és olajon megdinsztelt újhagymához. Sózom, borsozom, majd kevergetve hagyom közepes lángon, hogy a gomba az eresztett levét elpárolja. Ezután adom hozzá a ceruzababot és az apróra vágott fokhagymát, lefedem, és készre párolom pár perc alatt. Akkor jó, ha még egy kicsit roppanós.
A köretjez egy közepes méretű serpenyőben olajon a megmosott rizsszemeket 3-4 percen át pirítom, sózom, majd dupla mennyiségű forró vízzel felöntöm, egyet keverek rajta, majd kis lángon még pár percet forralom, lefedem, és elzárom alatta a lángot, így magától elkészül.
A kontakt grill lapját vékonyan megolajozom, közepes fokozatra kapcsolom. Ha a pácolt hús (mint nálam is) hosszabb, mint a grill lapja, akkor ferdén félbevágom, megsózom, és a sütőlapra helyezve kb. 8-10 perc alatt készre sütöm. Ezután a húst 1 cm-es szeletekre vágom, a rizzsel és a gombás raguval tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.