Elkészítés: A padlizsánt egészben, megszurkálva, forró sütőben megkapatom minden oldalán, és hideg vízfürdőbe pottyantom. Ha lehűlt, akkor leszedem a héját.
A hagymát lereszelem és az olívaolajon megdinsztelem, majd ehhez adom az apró darabokra vágott padlizsánt, mehet hozzá a só, a borskeverék, reszelt fokhagyma, mustár, kevergetem, amíg az összes nedvesség, amit eresztett elpárolog, ezután adom hozzá a mustárt, a balzsamecetet, a passzírozott paradicsomot és az apróra vágott bazsalikomleveleket, kevergetem pár percig, majd lehúzom a tűzhelyről.
Botmixerrel pépesítem, ha kihűlt, a majonézzel selymesítem.
Pirítós kenyéren nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.