A tésztához a lisztet simára keverjük a tejjel, a szódavízzel, a tejföllel, a sóval és a keményítővel, és legalább 30 percig állni hagyjuk. Ezután átkeverjük, majd olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben, hagyományos módon a tésztából 8 nagyobb, kissé vastagabb palacsintát sütünk.
Közben a raguhoz egy lábasban felhevítünk 1 ek olajat, majd megpároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és fokhagymát. Húzzuk le a tűzről, keverjük el benne a pirospaprikát. Visszatesszük a lábast a tűzre, hozzáadjuk a megtisztított, néhány nagyobb darabra vágott csirkehúst. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk egészben a rozmaringot, valamint lecsipkedve az oregánó leveleit. Felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, majd puhára főzzük a húst. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. Miután megpuhult, kiszedjük a lábasból, és apróra vágjuk.
A padlizsánt mossuk meg, vágjuk karikákra, majd kockázzuk fel apróra. Egy serpenyőben a maradék felhevített olajon süssük puhára, közben sózzuk meg. Ha elkészült, keverjük a csirkéhez. A csirke alatt visszamaradt szaftot szűrjük le. Keverjük simára a tejföllel, és tegyük egy kis lábasba. A keményítőt egy kevés vízzel simára keverjük, lábasba öntjük, és kevergetve besűrítjük vele a mártást.
A palacsintákat megtöltjük a csirkés raguval, rákanalazunk a mártásból, majd aprított petrezselyemmel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.