Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a mandulát (vagy a diót) és a vaníliát, majd elmorzsoljuk a keverékben a vajat és összegyúrjuk. A tésztát 10-15 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
Lecsípünk egy darabot és ujjnyi vastagságú hurkát sodrunk belőle, majd 2-3 cm hosszú csíkokra vágjuk, és kiflicskéket formázunk belőlük.
A kifliket sütőpapíros tepsire helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Egy picit hűlni hagyjuk, majd megszórjuk porcukorral, vagy beleforgatjuk a kifliket. Amikor teljesen kihűlt, fémdobozba tesszük, így napokig omlós, puha marad.
Megjegyzés
A legtöbb családban, a karácsonyhoz szinte már hozzátartozik a hókifli. Nálunk érdekes módon soha nem készült, ezért saját családi receptem nem is volt rá. Többféle receptet nézegettem éveken keresztül, nagyon sok esetben disznózsírt, élesztőt, ecetet vagy tojást tartalmaztak a receptek - az ilyen recepteket elve elvetettem. Volt amit elkészítettem, de valahogy nem találtam meg az igazi receptet. Mostanáig... Idén egy kedves barátnőmtől kaptam meg, az ő családi receptjüket - amit még a nagymamája készített. Picit variáltam a recepten és mondhatom, íme a számomra ideális hókifli:) Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon jók az összetevők, nem lehet elrontani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.