A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzátesszük a többi alkotóelemet, összedolgozzuk. Lágy tésztát kapunk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
A töltelékhez a vizet a cukorral felforraljuk, hogy a cukor elolvadjon. Azután beletesszük a többi alkotóelemet. Kóstolgassuk közben, kinek-kinke szája íze szerint.
A hókifli tésztáját a hűtőből kivéve kinyújtjuk, széles szájú pohárral köröket szaggatunk. A körök egyik felére halmozzuk a diótölteléket, feltekerjük, kiflivé formázzuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 C fokon. Onnan kivéve még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Egy tipp a vaníliás cukor készítéséhez, amivel spórolunk, és igazi vaníliás cukrot kapunk: kávédarálóba tegyünk cukrot és felaprított vaníliarudat, szőrőstül-bőröstül, nem csak a közepén lévő magokat, hanem az egész rudat. Én legutóbb olyat vettem, amiben 2 rúd madagaszkári vanília volt. Kb. a befőttesüveg 3/4-ig töltve megtelt az így készült vaníliás cukorral, és minden édességhez ezt használom, a hókifliket is ebben forgattam meg.
A receptet és a fotót Hegyipatak küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.