Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Palacsinta-kacsák  recept
recept
Mester

Palacsinta-kacsák

75 perc
0 adag
Megfizethető
5
2012. 04. 20.

Elkészítés

Elkészítés: 1. Egy kisebb lábosba feltesszük főni 2 kávéskanál cukorral a céklagumót.

2. Megpucoljuk a répákat és a hagymát. Az egyik répát durvára reszeljük, a hagymát apróra vágjuk.

3. Csinálunk egy palacsinta tésztát. 1 tojást összekeverve 1,5 dl tejjel és 10 dkg finomliszttel, valamint csipetnyi sóval.

4. Készítünk egy túrókrémet 12,5 dkg túróból 2 evőkanál tejföllel, kis sóval.Egy kisebb serpenyőben felhevítünk 1 dkg margarint, amiben megpirítjuk egy kicsit az 1 kávéskanál oregánót és egy csipet citromborsot, majd a legvégén hozzáadva 1 kávésanál fűszerpaprikát, s ezt is a túróhoz keverjük. Hozzáadunk még 1 kávéskanál citromlevet, 1 kávéskanál mustárt, végül 1 kávéskanál kristálycukrot.

5. Megtisztítjuk a csirkemellet, kifilézzük, és szeletekre vágjuk. Megsózzuk mindkét oldalukat, és lisztbe forgatjuk. Napraforgóolajban, serpenyőben mindkét oldalukon fehéredésig sütjük, majd félretesszük őket.

6. A hagymát megfonnyasztjuk az olajban, amiben a csirke sült, majd hozzáadjuk a reszelt répát. Majd felöntjük 1 dl vízzel, megszórjuk oregánóval és egy kis citromborssal, és fedőt helyezve rá, pároljuk a zöldségeket 10 percig. Utána belehelyezzük a csirkeszeleteket is, és együtt pároljuk még 20-30 percig.

7. Megmossuk a fejes salátát, leveleire szedjük, és lelocsoljuk 1 kávéskanál ecet, 1 kávéskanál cukor és 1 dl víz keverékével.

8. Levesszük a céklát a tűzről, leöblítjük, megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk. 1 dl vízbe keverünk 1 kávéskanál ecetet, és 1 kávéskanál cukrot, és ezzel lelocsoljuk a céklát.

9. Lereszelünk még egy répát. Megmosunk 1 almát, és lereszeljük. Összekeverjük a reszelt répával.

10. 2 evőanál almaecethez adunk 1 kávéskanál citromlevet, 1 dl vizet, és ezzel leöntjük az almás-céklát.

11. A megmaradt répából vékony ovális szeleteket vágunk, valamint csőrnek való kisebb háromszög alakú szeleteket.

12. Kisütjük a palacsintákat. Megkenjük a túrókrémmel, és felcsavarjuk őket.

13. Kiszedjük a húst a serpenyőből, s leszűrjük a levét. Ezt a levet visszaöntjük egy serpenyőbe, adunk hozzá 1-1 kávéskanál tejfölt és mustárt, majd besűrítjük 1 kávéskanál liszttel, 1 dl tejet szintén hozzáadva. Melegítés közben kevergetjük, mártás sűrűségre.

14. A céklát keverjük össze az almás-répás salátával.

15. A palacsintákat 2 cm vastagságúan karikázzuk fel. Egy nagyobb karikára tegyünk egy kisebbet, közé, pedig egy csőrnek szánt répadarabot. A fölsőre nyomjunk bele 2 koriandermagot szemnek, és kész a kiskacsa.

16. 4-5 szelet csirkét helyezzünk a tányér közepébe, egy vonalba, ez lesz a partmenti kősor. Egyik oldalát szórjuk meg csipegetett metélőpetrezselyemmel, ez lesz a part. 3 palacsinta-kacsát helyezzünk a partra, tehát a petrezselymes részre. Tegyünk 1 kisebb salátalevelet lecsöpögtetve a tányér üres részére. A répás-céklás-alma salátából kanalazzunk ki egy adagot, nyomkodjuk le az öntetet, és gyúrjuk gombóccá. Közepébe nyomjunk még egy cékladarabot. Helyezzük a salátalevélre. A répa-szirmokkal vegyük körbe a gombócot.

17. A mártást tegyük habzsákba, és a húsokra nyomjunk rá mintákat, valamint a tavirózsa mellé 1-1 hullámmintát, majd a kacsák közé is teszünk néhány levél petrezselymet.

Megjegyzés
A receptet és a fotót HabcsokMezi küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.