Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Palacsinta-kacsák  recept
recept
Mester

Palacsinta-kacsák

75 perc
0 adag
Megfizethető
5
2012. 04. 20.

Elkészítés

Elkészítés: 1. Egy kisebb lábosba feltesszük főni 2 kávéskanál cukorral a céklagumót.

2. Megpucoljuk a répákat és a hagymát. Az egyik répát durvára reszeljük, a hagymát apróra vágjuk.

3. Csinálunk egy palacsinta tésztát. 1 tojást összekeverve 1,5 dl tejjel és 10 dkg finomliszttel, valamint csipetnyi sóval.

4. Készítünk egy túrókrémet 12,5 dkg túróból 2 evőkanál tejföllel, kis sóval.Egy kisebb serpenyőben felhevítünk 1 dkg margarint, amiben megpirítjuk egy kicsit az 1 kávéskanál oregánót és egy csipet citromborsot, majd a legvégén hozzáadva 1 kávésanál fűszerpaprikát, s ezt is a túróhoz keverjük. Hozzáadunk még 1 kávéskanál citromlevet, 1 kávéskanál mustárt, végül 1 kávéskanál kristálycukrot.

5. Megtisztítjuk a csirkemellet, kifilézzük, és szeletekre vágjuk. Megsózzuk mindkét oldalukat, és lisztbe forgatjuk. Napraforgóolajban, serpenyőben mindkét oldalukon fehéredésig sütjük, majd félretesszük őket.

6. A hagymát megfonnyasztjuk az olajban, amiben a csirke sült, majd hozzáadjuk a reszelt répát. Majd felöntjük 1 dl vízzel, megszórjuk oregánóval és egy kis citromborssal, és fedőt helyezve rá, pároljuk a zöldségeket 10 percig. Utána belehelyezzük a csirkeszeleteket is, és együtt pároljuk még 20-30 percig.

7. Megmossuk a fejes salátát, leveleire szedjük, és lelocsoljuk 1 kávéskanál ecet, 1 kávéskanál cukor és 1 dl víz keverékével.

8. Levesszük a céklát a tűzről, leöblítjük, megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk. 1 dl vízbe keverünk 1 kávéskanál ecetet, és 1 kávéskanál cukrot, és ezzel lelocsoljuk a céklát.

9. Lereszelünk még egy répát. Megmosunk 1 almát, és lereszeljük. Összekeverjük a reszelt répával.

10. 2 evőanál almaecethez adunk 1 kávéskanál citromlevet, 1 dl vizet, és ezzel leöntjük az almás-céklát.

11. A megmaradt répából vékony ovális szeleteket vágunk, valamint csőrnek való kisebb háromszög alakú szeleteket.

12. Kisütjük a palacsintákat. Megkenjük a túrókrémmel, és felcsavarjuk őket.

13. Kiszedjük a húst a serpenyőből, s leszűrjük a levét. Ezt a levet visszaöntjük egy serpenyőbe, adunk hozzá 1-1 kávéskanál tejfölt és mustárt, majd besűrítjük 1 kávéskanál liszttel, 1 dl tejet szintén hozzáadva. Melegítés közben kevergetjük, mártás sűrűségre.

14. A céklát keverjük össze az almás-répás salátával.

15. A palacsintákat 2 cm vastagságúan karikázzuk fel. Egy nagyobb karikára tegyünk egy kisebbet, közé, pedig egy csőrnek szánt répadarabot. A fölsőre nyomjunk bele 2 koriandermagot szemnek, és kész a kiskacsa.

16. 4-5 szelet csirkét helyezzünk a tányér közepébe, egy vonalba, ez lesz a partmenti kősor. Egyik oldalát szórjuk meg csipegetett metélőpetrezselyemmel, ez lesz a part. 3 palacsinta-kacsát helyezzünk a partra, tehát a petrezselymes részre. Tegyünk 1 kisebb salátalevelet lecsöpögtetve a tányér üres részére. A répás-céklás-alma salátából kanalazzunk ki egy adagot, nyomkodjuk le az öntetet, és gyúrjuk gombóccá. Közepébe nyomjunk még egy cékladarabot. Helyezzük a salátalevélre. A répa-szirmokkal vegyük körbe a gombócot.

17. A mártást tegyük habzsákba, és a húsokra nyomjunk rá mintákat, valamint a tavirózsa mellé 1-1 hullámmintát, majd a kacsák közé is teszünk néhány levél petrezselymet.

Megjegyzés
A receptet és a fotót HabcsokMezi küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Hortobágyi húsos palacsinta
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Friss receptek

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.