A tálba szitált liszthez hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a cukrot, egy csipet sót, kevés hideg tejet, majd csomómentesre keverjük. Apránként adagolt tejjel a tejszínnél sűrűbb palacsintatésztát keverünk.
Pihentetjük 10 percig, majd lazítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjékkel. Forró palacsinta sütőben, kevés vajon vastagabb palacsintákat sütünk.
A töltelékhez a túrót porcukorral, reszelt citromhéjjal, tejföllel krémesre keverjük.
A palacsintákat sütőpapíron egymást félig fedve helyezzük el, túrókrémmel, olvasztott csokival megszórjuk, vagy megkenjük.
Sütőpapír segítségével szorosan felcsavarjuk. Hűtőben kissé lehűtjük a hengereket, majd ujjnyi vastagra szeletelve hidegen, vagy 180 fokos sütőben kissé átforrósítva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.