Elkészítés: A kakaós tésztához a sárgáját felhabosítjuk a tejföllel, a cukorral, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
A kókuszos tésztához a tojásfehérjét keményre felverjük a cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
Kettévesszük a kakaós masszát. Az egyik felét 38 x 25 cm-es tepsibe simítjuk, majd arányos távolságban egy kanállal kókuszos tésztapöttyöket teszünk rá. A tetejét befedjük a maradék kakaós masszával úgy, hogy minden hézagot betöltsön, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tojássárgáját a porcukorral, a liszttel, a tejjel, a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a vajat.
Amikor a tészta megsült és kihűlt, keresztben kettévágjuk, és megkenjük a krém 2/3 részével. Ráillesztjük a tészta másik felét, majd rásimítjuk a maradék krémet is.
A tetejére a mázhoz a csokit a tejjel gőz fölött felolvasztjuk simára, belekeverjük a vajat, kicsit hagyjuk hűlni, majd a kész sütire simítjuk.
Én még feldobtam a már majdnem megdermedt csokimázat egy kis reszelt fehér csokoládéval, de ez elhagyható.
A kész süteményt érdemes felvágás előtt pár órára hűtőbe tenni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.