Elkészítése: A palacsinta hozzávalóit sütés előtt egy-két órával alaposan kikeverjük, hogy a liszt jól megduzzadjon. Közvetlenül sütés előtt habverővel ismét simára keverjük, majd csak az első palacsinta előtt kell a palacsintasütőt olajjal megkenni. Egyszerre egy szűk merőkanálnyi palacsintatésztát öntünk bele, és himbáló mozdulattal annyira szétfolyatjuk, hogy csak vékony réteg maradjon belőle. Amikor a tészta megfehéredett, a palacsintasütőt nyelénél fogva megrázzuk. Ha a palacsinta csúszkál benne, ez azt jelenti, hogy az első fele megsült. Ekkor lapátkanál vagy széles kés segítségével egy mozdulattal megfordíthatjuk, és a másik felét is megsütjük. A kisütött palacsintákat kisujjnyi széles metéltre, laskára vágjuk.
Elkészítjük a paprikás csirkét. A csirkét darabokra vágjuk, a megtisztított és finomra vágott hagymát a zsírban világossárgára pirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, hozzáadjuk a csirkét, megsózzuk, s vízzel felöntve fedő alatt kb. egy óra hosszat főzzük. Ha közben elfőné a levét, vízzel pótoljuk. Amikor a hús puha, a főzőlevet tejfölös habarással sűrítjük, és a húsokkal együtt két-három percig forraljuk. A csirkedarabokat kivesszük a mártásból, a csontról lefejtjük a húst, apróra vagdaljuk, összekeverjük a palacsintametélttel, ráöntjük a mártást, és a sütőben újra melegítjük.
Fejes alátát kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.