A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirkével rakott palacsinta recept
recept
Mester

Paprikás csirkével rakott palacsinta

90 perc
0 adag
Átlagos
5
2010. 05. 09.

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét megmosom, a melleket félbevágom, a combokat szétszedem alsó és felső részére, besózom. (Én a húsdarabokat főzés előtt 1 órára be szoktam áztatni fokhagymás tejbe, de ez ízlés dolga.)

A hagymát megpucolom, vékonyan félfőre vágom, a paprikát és a paradicsomot felkockázom.

A hagymát a forró libazsírba dobom, sózom, így levet ereszt, lassú tűzön üvegesre párolom, szükség szerint pici vizet adok hozzá, hogy le ne kapjon. Amikor jó, mehet bele a paprika és a paradicsom, sózom, borsozom, kis piros arannyal is fűszerezem, felöntöm a borral. Ha a szaft már alakul, belerakom a húsdarabokat, megszórom jó adag őrölt pirospaprikával, összekeverem, addig főzöm, míg a hús leválik a csontról, ha kell, pici vízzel, de inkább borral pótolom az elfőtt levet.

Amikor elkészült, a húsdarabokat kiveszem, leválasztom a húst a csontokról, és kisebb darabokra aprítom, akár éles késsel, vagy inkább aprító géppel (de óvatosan, hogy darabos maradjon, ne legyen pépes!). Közben a szaftot felengedem a tejföl felével, csomómentesre keverem, majd visszahelyezem bele a húsdarabkákat, összeforralom.

Vajjal vagy más zsiradékkal nagyon vékonyan kikenek egy akkora kerek jénait, amibe beleillik a palacsinta. Beleteszek 1 darab palacsintát, ráhalmozok egy adagnyit a kész csirkepaprikásból, majd ismét egy palacsinta, megint csirke, és így tovább, míg elfogy a hozzávaló. A tetejére palacsinta kerüljön.

A rétegek közé és a tetejére is locsolok a maradék tejföllel összedolgozott tejszínből. Tetejét megszórom lehelet vékonyan zsemlemorzsával, előmelegített sütőben 170-180 fokon összesütöm (5-10 perc).

Tortaszelethez hasonló cikkekere vágva tálalom, paradicsom karikákkal, tépett petrezselyemzölddel díszítem, tejfölt kínálok még hozzá.

Megjegyzés
Filézett, előre felaprított húsból is készíthető, de a csont íze akkor hiányzik belőle. Én vegyesen, mellből és combból szoktam főzni, sőt dobok bele egy félbevágott farhátat is, kutyusom legnagyobb örömére. Próbáltam már úgy is, hogy a zsemlemorzsa helyett egy maréknyi parmezánnal szórtam meg a tetejét, és a sajt pirulásáig sütöttem a sütőben. Vigyázni kell azonban arra, hogy ne domináljon a sajt íze! A receptet egy nagyon közeli barátomtól tanultam, aki már sajnos nincs közöttünk, mindig az ő emlékének adózva fogyasztjuk. A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.