Elkészítés: A lisztet öntsünk mély tálba, keverjük el a sóval, adagoljuk bele a fűszereket, újabb keverést követően öntsük hozzá az étolajat, majd az egészet morzsoljuk össze. Üssük rá a tojást, zuppantsuk bele a felfuttatott élesztőt, végül a szemes mákot és a langyos tejfölt. Kézzel addig gyúrjuk-dagasszuk a masszát (10-12 perc), amíg már nem ragad az edény falához. Ha nagyon kemény lenne a tészta, pici olajjal puhíthatjuk, bár erre rendszerint nincs szükség.
Fertályóra pihentetést követően kettéosztjuk a masszát (így könnyebben kezelhető), s előbb az egyik cipót nyújtjuk és szaggatjuk ki, majd a másikat. A kinyújtott tészta 5-6 milliméter vastag legyen, szaggatásra pedig 3 centiméteres formát válasszunk – semmiképp se nagyobbat, mert a pogik belseje nem fog tudni átsülni. Ennél kisebb szaggató pedig már miniatűr falatokat eredményezne.
A sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe egymástól 1-2 cm-re helyezett pogácsák tetejét kenjük meg egész felvert tojással. Újabb fertályóra pihentetést követően toljuk a tepsit a 240 fokra felfűtött sütő középső rácsára. Már 10 perc elteltével ellenőrizzük paprimákosainkat: akkor jók, ha a talpacskájuk egészen sötét barna, így lesz ropogós.
Vigyázzunk, mert 1-2 perc alatt megég! (Ez sem gond: a kihűlt pogik alján lévő égett réteget fűrészfogú késsel kapargassuk le.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.