Elkészítés: 1.) A tésztát forrásban lévő bő sós vízben kifőzzük, a vízhez adunk 1 evőkanál olajat. Időnként megkeverjük, hogy ne tapadjon össze. Amikor a tészta kellően megpuhult, leszűrjük.
2.) Közben a bacont saját zsírjában közepes hőfokon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát. Ha a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, majd 1-2 perc múlva a darált húst, és rögtön a fűszereket is. Erős hőfokon addig főzzük néha megkeverve, amíg a hús meg nem pirul. Ha nagyon száraz lenne, adhatunk hozzá 1 evőkanál olajat.
3.) Ha a hús átsült, hozzáadjuk a felaprított paprikát, majd pár perc múlva a paradicsomkonzervet is, és így főzzük tovább kb. 10 percig. A hőfokot kicsit lejjebb vehetjük, hogy ne forrjon.
4.) Ezután a húsos mártást összeforgatjuk a tésztával, tűzálló tálba öntjük, megszórjuk sajttal. Kb. 200 C fokon 15 percig sütjük, vagy amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére. Vigyázzunk, ne hagyjuk sokáig a sütőben, mert akkor csak kiszárad a sajt és a tészta is.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.