Elkészítés: A penne tésztát sós, olajos vízben felteszem főni, félpuhára (al dente) főzöm, leszűröm, kevés vajjal elkeverem, ne ragadjon. Főzőedényében félreteszem.
A hagymát megtisztítom, apróra vágom, a fokhagymagerezdeket is tisztítom, majd fokhagymaprésen átnyomom. Serpenyőben felhevítem az olívaolajat, megpárolom benne a felaprított hagymát, sózom, kevés cukrot is adok bele, ha üveges, hozzákeverem a felnegyedelt paradicsomot, majd a kukoricát és a chilipaprikát is. Ha túl sűrű lenne, a kukoricakonzerv levével hígítom. Fűszerezem őrölt borssal, bazsalikommal és oregánóval, összefőzöm. A kész szószt ráöntöm a kifőtt tésztámra, fakanállal összekeverem.
Kivajazok egy tűzálló tálat, beleadagolom a tésztámat, rétegezve közé adom a felszeletelt mozarellát, tetejére tészta kerüljön, ezt megszórom a reszelt sajttal. 180 fokosra előmelegített sütőbe tolom, készre sütöm.
Azonnal, melegében tálalom, aki kéri, reszelt sajtot kap még mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.