Elkészítés: A babot megmosom, megtakarítom, apró darabokra tördelem. Sós vizben 2-3 percig forralom.
A hagymát tisztítás után apróra vágom, majd az olajban megdinsztelem. Ráteszem a lecsepegtetett, forrázott babot, 1 csészényit a forrázó vízből, lefödöm az edényt, és főzöm kb. 1/2 órát.
Közben meghámozom a paradicsomokat (ezeket először forró vízbe, majd hideg vízbe dobom, így könnyen lejön a héjuk), majd vékony szeletekre vágom, és ráteszem a fővő babra. Ízlés szerint sózom, cukrozom, beleteszem a nem túl apróra vágott petrezselymet, az egészet jól összekavarom, és főzöm még 1/2 órát.
Leveszem a tűzről, összekavarom a szalicillel. Még forrón csavaros tetejű üvegekbe rakom, azonnal lezárom, és vagy 2 napig száraz dunsztba teszem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.