Előkészítés: A parajpürét hagyjuk kiengedni, lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
Elkészítés: Felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, majd fehér habzásig hevítjük. Beletesszük a fokhagymát, felöntjük a tejjel, simára keverjük, és 1-2 percig kevergetés mellett összefőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a lecsepegtetett parajt, a parmezánt, a tojások sárgáját, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan azt is belekeverjük. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk, kilisztezünk a formákat és 3 magasságig betöltjük a masszával. Nagyobb tepsibe vizet teszünk, ebbe állítjuk a formákat. A víz kb. kétharmadukig érjen. A sütőben 35-40 percig gőzöljük. Közben a zöldségeket – ha nem fagyasztottat használnunk – megtisztítjuk, feldaraboljuk, és a vajon, kevés vízben puhára pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, ráöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Amikor kész a felfújt, kivesszük, és tányérokra borítjuk. Mellé tesszük a főtt zöldségeket, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 447 kcal
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.