Előkészítés: A parajpürét hagyjuk kiengedni, lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
Elkészítés: Felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, majd fehér habzásig hevítjük. Beletesszük a fokhagymát, felöntjük a tejjel, simára keverjük, és 1-2 percig kevergetés mellett összefőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a lecsepegtetett parajt, a parmezánt, a tojások sárgáját, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan azt is belekeverjük. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk, kilisztezünk a formákat és 3 magasságig betöltjük a masszával. Nagyobb tepsibe vizet teszünk, ebbe állítjuk a formákat. A víz kb. kétharmadukig érjen. A sütőben 35-40 percig gőzöljük. Közben a zöldségeket – ha nem fagyasztottat használnunk – megtisztítjuk, feldaraboljuk, és a vajon, kevés vízben puhára pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, ráöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Amikor kész a felfújt, kivesszük, és tányérokra borítjuk. Mellé tesszük a főtt zöldségeket, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 447 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.