Elkészítés: 1. A parajkrémet kiolvasztom, kinyomkodom belőle a fölösleges vizet. Hozzáadom a 3 tojássárgáját, a lisztet, a sót, a végén pedig óvatosan belekeverem a kemény habbá vert tojásfehérjét.
2. Egy 30 x 40 cm négyszögletes tepsit kibélelek sütőpapírral, amit megkenek étolajjal. Elsimítom rajta a tésztát. Előremelegített sütőben, 250 fokon (alul-felül sütés), 7-8 perc alatt megsütőm.
3. Nedves konyharuhára fordítom, és óvatosan leszedem róla a sütőpapírt. Ha nem jönne le róla, akkor a sütőpapírra is tehetünk nedves konyharuhát, az majd fellazítja.
4. Elektromos habverővel elkeverem a túrót, hogy szép sima állaga legyen, és hozzáadom a többi alapanyagokat. A töltelék krémes, könnyen kenhető legyen, de nem folyós. A tejföl mennyiséget lehet variálni, pl. ha túl száraz a túró, lehet akár 3 evőkanállal is beletenni.
5. Megkenem a töltelékkel a tésztalapot, mint a palacsintát, és óvatosan betekerem. Ezután szorosan betekerem fóliába, és a hűtőbe rakom 2-3 órára, hogy megdermedjen a töltelék, majd szeletelve tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.